malinochemmaiasien.blogg.se

Här kan ni följa Malin och Emma på deras back-packer äventyr i sydost-asien

Gilli Trawangang

Kategori:

Hej på er där hemma!

Förlåt för den dåliga uppdateringen men sen vi kom till Indonesien har det varit full fart...

De tre första nätterna bodde vi på Kuta i Bali. Vi hann med tre dagars poolhäng på hotellet, äta största och goodaste buffen och en sjukt rolig partykväll. Vi ser så mycket fram emot att åka tillbaka dit om en vecka :)

Just nu är vi på Gilli Trawangang, här har vi varit i en vecka men åker vidare till Lombok och vårt surfcamp imorgonbitti. Vi ÄLSKAR gilli! Det är så fint här, ett riktigt paradis med sköna människor och roliga fester. Vad mer kan man önska sig?! ;)

Det har varit en händelserik vecka här på Gilli. Första dagen träffade vi några tjejkompisar hemifrån som vi har bott och varit med hela veckan, så himla roligt! På dagarna har vi varit på stranden när vädret har tilllåtit och på kvällarna har vi festat, haft ostkväll och sett på "bio" tillsammans. I onsdags var vi på ännu en snorklings utflykt där vi fick se havssköldpaddor! Det var sååå häftigt :)

Avslutningen på denna härliga vecka är kanske inte den bästa då Emma ligger inne på hotellet nu med feber och ont i halsen... men vi håller tummarna för att det känns bättre imorgon och att hon inte behöver missa något på surfcampet!

Puss och kram
Malin & Emma



https://cdn2.cdnme.se/4070722/6-3/pic_516bf6fd9606ee5d19dc756f.jpg" class="image">

Mot Indonesien!

Kategori:

Nu ligger vi på vårt hotellrum färdig packade, mätta och väldigt redo att åka vidare mot Indonesien och Bali! Alarmet är ställt på 04:30 så det lär vara två väldigt trötta tjejer som sätter sig i taxin mot flygplatsen imorgon bitti....

De två sista dagarna har gått åt till att bättra på brännan på stranden. Vi har solat och badat på en ö tio minuter med båt från själva staden som heter Sapi Island. En jättefin ö men en liten strand, klarblått vatten och mycket djungel runt omkring. Sämre kan man ha det på dagarna ;)

Ikväll har vi varit på den filippinska marknaden en sista gång och ätit kanske den bästa middagen i Asien än så länge. Vi lyxade till det med att beställa in en stor grillad färsk fisk, avokado och majskolvar. Till efterätt drack vi den största och godaste mangosmoothien! En riktig njutning och ett bra avslut på Borneo! :)

Puss & Kram
Malin och Emma

Water rafting!!

Kategori:

Idag har varit en riktig kanondag här på Borneo. Vi har nämligen gjort waterrafting för första gången i våra liv och inte på vilken plats som helst, utan på Sydostasiens bästa waterrafting flod, Padas. Man fick riktiga adrenalinkickar och vi höll på att flyga i forsen flera gånger! Man åkte i en timma ungefär och det kan nog klassas som en av dom bättre timmarna i våra liv. Men resan till forsen var ett äventyr i sig! Man var tvungen att åka ett ånglok rakt in i djungeln. Det kändes som vi hade åkt tillbaka över hundra år i tiden när vi satt där i vagnen.

Som vanligt är alla guider riktigt hjälpsamma och tar verkligen hand om en. Dom kan verkligen göra dagen extra rolig! En av guiderna pratade vi med väldigt mycket med på tåget och han lärde oss en del om Shaba kulturen (Shaba är den del av Borneo där vi befinner oss). Det finns totalt 32 stammar här som folket härstammar ifrån. Stammarna talar helt olika språk, men har det malaysiska språket gemensamt. En av guiderna härstammade från "head huntets", deras kännetecken var att de högg av huvudet på folk. Men detta var såklart för flera hundra år sedan!

Måste ju även berätta om den filippinska marknaden som dom tar fram varje kväll här i kota kinabalu där vi bor. Det är en stor kvällsmarknad där dom grillar massa goda fiskar och andra grejer från havet, kyckling vingar, majskolvar och mycket mer. Det är jättegod mat och alla "restauranger" dukar upp lite bord och stolar precis vid hamnkanten och så sitter man där och äter samtidigt som man tittar på solnedgången. En riktigt go avslutning på dagen!!

Puss&Kram
Emma och Malin