malinochemmaiasien.blogg.se

Här kan ni följa Malin och Emma på deras back-packer äventyr i sydost-asien

Water rafting!!

Kategori:

Idag har varit en riktig kanondag här på Borneo. Vi har nämligen gjort waterrafting för första gången i våra liv och inte på vilken plats som helst, utan på Sydostasiens bästa waterrafting flod, Padas. Man fick riktiga adrenalinkickar och vi höll på att flyga i forsen flera gånger! Man åkte i en timma ungefär och det kan nog klassas som en av dom bättre timmarna i våra liv. Men resan till forsen var ett äventyr i sig! Man var tvungen att åka ett ånglok rakt in i djungeln. Det kändes som vi hade åkt tillbaka över hundra år i tiden när vi satt där i vagnen.

Som vanligt är alla guider riktigt hjälpsamma och tar verkligen hand om en. Dom kan verkligen göra dagen extra rolig! En av guiderna pratade vi med väldigt mycket med på tåget och han lärde oss en del om Shaba kulturen (Shaba är den del av Borneo där vi befinner oss). Det finns totalt 32 stammar här som folket härstammar ifrån. Stammarna talar helt olika språk, men har det malaysiska språket gemensamt. En av guiderna härstammade från "head huntets", deras kännetecken var att de högg av huvudet på folk. Men detta var såklart för flera hundra år sedan!

Måste ju även berätta om den filippinska marknaden som dom tar fram varje kväll här i kota kinabalu där vi bor. Det är en stor kvällsmarknad där dom grillar massa goda fiskar och andra grejer från havet, kyckling vingar, majskolvar och mycket mer. Det är jättegod mat och alla "restauranger" dukar upp lite bord och stolar precis vid hamnkanten och så sitter man där och äter samtidigt som man tittar på solnedgången. En riktigt go avslutning på dagen!!

Puss&Kram
Emma och Malin

Kommentarer

  • mamma Annika säger:

    Vilket äventyr, låter som en kanonupplevelse! Vilken tur att ni hittat god mat att äta. Ha det fortsatt jättebra. Puss och kram :)

    2013-04-03 | 12:01:23
  • Farmor Gerd säger:

    Vad ni är modiga...Tittade på nätet på bilder från forsränning på Pada. Jag är jätteglad att ni är på landbacken igen. Så många äventyr ni har upplevt och änddå har ni mycket kvar. Det där med ångloket i djungeln lät väldigt roligt,det hade jag gärna prövat ha ha. Ha det nu fortsatt bra och njut av allt!
    Puss o kram till er båda

    2013-04-03 | 20:13:41

Kommentera inlägget här: