malinochemmaiasien.blogg.se

Här kan ni följa Malin och Emma på deras back-packer äventyr i sydost-asien

Borneo!

Kategori:

Igår kväll kom vi fram till Borneo och idag har varit en riktig fixar dag. För imorgon börjar äventyret.. Vi ska bestiga sydasiens högsta berg!! Det är ju tydligen kallt där uppe och lite fuktigt så vi har köpt mössor, vantar och regnponchos. Sen tar ju själva vandringen två dagar och natten där emellan spenderas på ett camp tre timmar från toppen. För att man då ska få stå på toppen och kunna njuta av soluppgången börjar vandringen klockan tre på natten, så vi har också köpt var sin pannlampa haha!

Vi har ju flugit till Kota Kinabalu och det är staden vi kommer utgå ifrån när vi gör alla utflykter och sånt. Staden är ganska liten, den är inte så turistig och maten är lite halv konstig haha. Engelska är dom inte så bra på heller... Men allt detta har sin charm och vi ser fram emot dagarna här :)

Kan ju också berätta om våran kväll i Krabi som inte riktigt blev som vi planerade, vilket i och för sig inte är så ovanligt när man reser runt en massa. Men vi hade nästan inte sovit någonting när bussen som skulle ta oss till Krabi plockade upp oss på Koh Lanta, så vi ville bara komma fram, gå ut och äta middag och sova. För vi skulle ju upp klockan fem på morgonen dagen efter och ta oss till flygplatsen. Men på bussen satt tre galna kanadensare, så kvällen bestod istället av öl på olika pubbar och avslutades med kareoke! Det var riktigt kul och den ena killen var stört bra på att showa och sjunga, han ägde upp alla på stället! Får visa video på det när vi kommer hem!!

Pussar & Kramar
Emma och Malin

Kommentarer

  • mormor Lillemor säger:

    Hej på Er!
    Förstår att ni har det bra.Hoppas att era äventyr går
    bra. Jag ryser när jag läser att ni skall vandra , ta det försiktigt.
    Hälsningar Mormor Lillemor

    2013-03-26 | 15:35:37
  • Farmor Gerd säger:

    Era äventyr avlöser varandra, ett härligt liv att leva.
    Jag blir riktigt avundsjuk när jag hör om vandringen, men vadå? inte med mina år på nacken. Det här blir nog en otrolig upplevelse men var rädda om er, 4111 meter är väldigt höpgt
    P&K

    2013-03-26 | 16:33:21
  • TAx säger:

    Hallåj därute i bushen.

    Låter som om ni haft en strålande resa så här långt. Alltifrån strapatsrika resor, till magsjuka, till härliga partynätter mixat med lata dagar i solen. Kan man önska sig mer? Förmodligen inte. Jag skulle gärna byta ett par dagar här i vårvintern till lite goa soldagar.
    Ha det så gott tjejer och "be cool". Prova gärna kecak dansen :-)
    "Mobror Ax"

    2013-03-27 | 21:29:38
  • farmor elsie säger:

    Hallå där, en så intressant äventyrsresa, skulle vilja vara med!!! Ha det fortsatt roligt.
    Farmor elsie

    2013-03-29 | 14:16:27
  • Mormor Anita säger:

    Hej Emma o Malin !! Nu har jag läst om era spännande äventyr o upplevelser hittills på eran resa .Det har varit riktigt upplyftande att följa teran resa.Jag hörde av mamma idag att klättringen gick bra,och att det var jättekallt på toppen, äventyrslystnaden har du nog efter mormor ha ha ha lycka till önskar mormor Ànita <3

    2013-03-29 | 19:06:13

Kommentera inlägget här: