malinochemmaiasien.blogg.se

Här kan ni följa Malin och Emma på deras back-packer äventyr i sydost-asien

Bussresa och matförgiftning

Kategori:

Nu är vi äntligen framme i Kuala Lumpur efter två resedagar från helvetet.

Det började med ännu en bussresa på tolv timmar från Nha trang till Saigon. Bussen var sjukt äcklig, ingen air-condition och vi hade ännu en galen busschaufför som körde rally på dåliga vägar.

Väl framme på hotellet i Saigon kände vi ända att vi kunde pusta ut litegranna, njuta av att vår sista bussresa var avklarad och att vi faktiskt klarat att resa igenom hela Vietnam från norr till söder.

Men njuta var inget vi kunde göra länge... vid tolv på natten vaknade Emma av att hon mådde jätte illa och blev tillslut tvungen att springa in på badrummet och kräkas. Och kräktes det gjorde hon ska ni veta...
Välkommen matförgiftning! Emma har nu ett kräkrekord på 13 gånger under en natt, ett rekord vi hoppas ingen av oss någonsin kommer att slå!

Dagen idag har vi spenderat på flygplatsen. Jag har aldrig varit med om en längre dag.... Emma har mått jättedåligt, det har verkligen varit så synd om min lilla bästis men hon har kämpat på och hållet humöret uppe. Hon har inte spytt på hela dagen idag, lyckats få i sig lite mat och vätska och hon klarade flygresan jättebra trots att hon var grön i ansiktet. Så ni där hemma behöver inte vara oroliga, det värsta är över och nu behöver hon bara vila.

Vi ska vara här i två dagar. Shopping och återhämtning står på schemat. Av det lilla vi såg från taxin nu påväg till hotellet så verkar Kuala Lumpur vara lite som södra asiens New York och det skulle jag vilja säga passar oss perfekt :)

Puss & Kram
Malin och Emma


Kommentarer

  • mormor lillemor säger:

    Hejsan flickor!
    Det är tur att livet återvänder någon gång.
    Inget för mig att åka buss där ,med tanke på höjdfobier.Hoppas ni får en fortsatt trevlig resa utan magproblem. vi hörs.
    Mormor Lillemor

    2013-02-22 | 11:27:23
  • farmor Gerd säger:

    Gud vad jag är glad över att det värsta tycks vara över med din magsjuka. Ta det nu bara fösiktigt och hoppas innerligt att ingen av er ska drabbas någon mer gång!!!!!Ha nu ett par lugna och sköna dagar i Kuala Lumpur och ät förståndigt!
    Kramar i mängd till er båda

    2013-02-22 | 11:30:28
  • Anna säger:

    Bläää, vad jobbigt med matförgiftning men annars verkar ni ju ha det super! Puss på er

    2013-02-22 | 12:44:44
  • MammaCamilla säger:

    Hej Tjejer!!

    Check på Vietnamn , läskiga bussturer och avslut med kräksjuka.. Ni har upplevt mycket på 2 veckor. Nu är ni värda lite New york feeling och jag tror efter att ha pratat med Emma idag inte är så fel med lite shopping även om du fortfarande är något mör..Malin du har varit fantastiskt duktig när Emma var så dålig Tack o kramar.. Njut av en härlig dag i staden imorgon Kramar från ett kallt Sverige

    2013-02-22 | 18:43:36
  • Gabbsan säger:

    Nej men älskade Palmis!! Din stackare! Kan tänka mig att det inte var en jätterolig flygresa :( Men skönt att ni är framme och att det är bättre <3

    2013-02-22 | 20:20:23
  • Farmor Elsie säger:

    Hej, sicka tuffa tjejer, så bra ni kan stötta varandra, måste ha varit jättejobbigt med kräkningar, en bussresa som jag aldrig skulle klarat av utan en bedövningsspruta eller sömnmedel, allt, vill önska er avkoppling, roliga grejer o.s.v. på resten av resan.
    God bless,
    farmor Elsie

    2013-02-24 | 12:02:35

Kommentera inlägget här: